Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

7 Dagen Lang Duitse Versie

WEB De man Wat zullen we drinken 1e nummer A-kant 1975 CDLP Van kwaad tot erger

Een terugblik

De band WEB, afkorting van Wat zullen we drinken, is een Nederlandse folkgroep die van 1972 tot 1982 actief was. De groep bestond uit Rob de Nijs, Hans Vermeulen, Peter Schaap en Peter Koelewijn. Hun eerste album, "Van kwaad tot erger", werd in 1975 uitgebracht en was een groot succes. De A-kant van de eerste single, "Wat zullen we drinken", werd een hit en staat nog altijd bekend als een klassieker van de Nederlandse folk.

De maatschappijkritische teksten

WEB was niet alleen muzikaal succesvol, maar ook bekend om hun maatschappijkritische teksten. De meeste nummers op "Van kwaad tot erger" gingen over sociale problemen zoals armoede, onrecht en oorlog. De groep kwam voort uit uitgesproken linkse milieus, en hun teksten weerspiegelden hun politieke overtuigingen. Zo protesteerden ze tegen de Vietnam-oorlog in het nummer "Er zal een dag komen" en bekritiseerden ze de uitbuiting van arbeiders in "Dan is er werk voor iedereen".

Een blijvende indruk

WEB was een van de belangrijkste folkbands van Nederland in de jaren '70. Hun muziek was niet alleen muzikaal sterk, maar ook maatschappelijk relevant. Hun teksten hebben nog steeds een blijvende indruk op luisteraars en blijven een inspiratiebron voor artiesten die zich uitspreken tegen sociale onrechtvaardigheden.


Comments